söndag 28 april 2013

Nojjig över att cykelskorna sitter fast

Det som oroar mig mest med det här är inte risken att gå omkull, det räknar jag iskallt med att jag kommer göra.. Det är det faktum att skorna sitter fast i cykeln. Jovisst spinnar jag i clips men jisses den cykeln kan jag ju inte välta när jag klickar ur skorna..
Så imorse efter att ha jobbat två nätter så tog jag ut cykeln på vår gata hemma i stan ;) En söndag morgon kl: 07.30 är det ju knappt några ute - jo de med morgonpigga vovvar (och det kan ju vara bra om någon enstaka råkar passera ut i fall man skulle behöva hjälp)..

Klampade mig ner för tre trappor i cykelpupporna- fortfarande förvånad att jag inte stod på huvudet.
Tog det lite fint och klickade i en sko och hade den andra lös.. Cyklade fram och tillbaka på gatan och klickade i och ur, bytte fot och höll på så en stund till jag kände att det var ok att klicka fast båda fötterna. Det gick ju riktigt bra..

Ökade farten en aning och testade att växla också. Efter ungefär 30 minuter totalt sett så kände jag mig nöjd.. Inte kommer jag kasta mig ut i värsta rusningstrafiken än på ett tag men jag tar mig ut ur stan i alla fall :)

Men jag ska nog ha en taktik: alltid klicka ur samma fot först så slipper jag få hjärnsläpp om det blir riktigt bråttom att klicka ur.. Och vänster kändes bättre och jag parerar hundra gånger bättre med höger sida..

Planen var att ge sig ut på en runda landsväg på eftermiddagen när jag vaknat men den skjuter jag på ett par dagar. Väntar till en dag då jag inte känner mig så seg.. Tror det är bra om jag är lite alert när jag ska hålla reda på mer än mig själv i trafiken..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar